Social Media Statistieken in 2013 [infographic]

Wat is het meest populaire sociale netwerk? Welk van alle Social Media platformen groeit het snelst volgens de Social Media Statistieken in 2013? Staat Facebook nog op de eerste plaats? Of is dit populaire sociale netwerk inmiddels ingehaald?

Stijging van het mobiele gebruik

De onderstaande infographic is gemaakt door The Website Marketing Group. Zij hebben in de periode juni 2012 tot maart 2013 onderzoek naar het social media gebruik. Uit de resultaten blijkt dat 93 procent van de marketeers social media gebruikt voor zakelijke doeleinden. Dit gebeurt steeds vaker via de mobiele telefoon. In de laatste twee jaar bezochten ruim 800 miljoen mensen een social media netwerk via een smartphone. Een stijging van wel 60,3 procent!

Facebook blijft het populairst, maar Twitter groeit het snelst

Wanneer we kijken naar de cijfers van populaire sociale netwerken staat Facebook (net als vorig jaar) op de eerste plaats. Dagelijks bezoeken 665 miljoen mensen het sociale netwerk. Het snelstgroeiende netwerk is Twitter. In de periode van juni 2012 tot maart 2013 steeg het aantal gebruikers met 44 procent. Niet alleen Facebook en Twitter doen het goed. Het sociale netwerk van Google kent een groei van 46 procent. Met name 40+ weten de weg naar Google+ te vinden. Verder blijkt uit de cijfers dat steeds meer organisaties een bedrijfspagina op LinkedIn aanmaken.

Visuele Content is in opmars

Daarnaast zijn er ontwikkelingen waar te nemen, zoals het gebruik van visuele content. Platformen als YouTube, Pinterest en Instagram spelen hier op in. Op Instagram worden dagelijks 45 miljoen foto’s gepubliceerd. En, iedere minuut wordt er 100 uur aan video’s op YouTube geplaatst.

De populariteit van Social Media kent dus nog steeds geen einde. Maar hoe gaat dit nu verder?  Wil je meer resultaten van dit onderzoek zien? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Social Media Statistieken in 2013 [Infographic]