Social Media is niet meer weg te denken in ons dagelijkse leven.

Jaarlijks brengt Erik Qualman een video uit onder de titel ‘Social Media Revolution’. Editie 2015 is inmiddels al even een feit maar wilde hem alsnog met jullie delen!

Social Media is niet meer weg te denken in ons dagelijkse leven | Freezer Media

Video groeit als kool

Naar verwachting bestaat in 2018 ruim 2/3 van het internetverkeer uit… video! Dat is één van de punten die aan de orde komt in de Social Media Revolution 2015. Dat wordt niet in de laatste plaats veroorzaakt door het gegeven dat het steeds eenvoudiger is om op een redelijk professionele manier video op te nemen en te publiceren. Ook bieden steeds meer social media kanalen mogelijkheden om video te delen. Denk aan Facebook, maar ook zeker aan Twitter. Dit platform kondigde al eerder aan met een eigen videodienst te komen.

Social blijft groeien

Dit zal niet zo’n hele onverwacht conclusie zijn denk ik. Wanneer Social Media kanalen vergeleken worden met landen, zouden er 7 social media kanalen in de top-10 staan. We raken collectief meer en meer gehecht aan onze smartphone. Inmiddels zijn er wereldwijd meer mensen die een smartphone hebben dan een tandenborstel. Ook dat zorgt ervoor dat het gebruikt van Social Media blijft toenemen. Social Media wordt steeds meer gebruikt in het aankoopbeslissingsproces. Daarbij spelen aanbevelingen en reviews van ‘echte mensen’ een steeds grotere rol. Door die toenemende invloed, wordt realtime marketing steeds belangrijker.

E-commerce wordt M-commerce

Mobiel is een belangrijk kanaal voor e-commerce. Dat belang neemt alleen maar toe. Inmiddels is volgens het filmpje het mobiele kanaal al goed voor 50% van het e-commerce verkeer. Dat gaat dus niet zozeer om het aantal orders wat via het mobiele kanaal wordt geplaatst, maar puur om verkeer. Wanneer we specifiek kijken naar de Nederlandse situatie, zien we dat het mobiele kanaal in ieder geval goed is voor ruim een kwart van de online bestellingen.

Bekijk hier de video – Social Media Revolution 2015!

Voor vragen of meer informatie over Social Media of over de diensten van Freezer Media kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen; contact